Вакцинация право или обязаность?

Обмен опытом по медицинским вопросам

Вакцинация это ваше право или обязаность?

- Право;
13
65%
- Обязаность;
0
Голосов нет
- Не заю;
3
15%
- Свой вариант(обосновать в ответе);
4
20%

Всего голосов : 20

Сообщение Femina » 17 июн 2010, 20:40

http://k1.ua/uk/video/program/sceptic/2 ... accination
ловите ссылочку,а говорят мысли не совпадают, врут, с моими совпали на 90%
Не морочьте мне голову я и сама с этим отлично справляюсь.
Истина редко бывает чистой и никогда однозначной.
Эксперт всегда выражает объективное мнение-свое собственное.
Юрист 0689020419 или 0956705940 Наталья.
сайт http://yristconsylt.ucoz.ru
Femina

Сообщение MaSH@79 » 06 июл 2010, 12:08

Прежде всего это право на полную и объективную информацию всего того что касается вакцинации. Как возможность отказаться от всех прививок, или выборочно - о чем врачи всегда молчат, так и знать все о вакцине которой собираются привить вашего ребенка, а также и о возможном альтернативном варианте. Вас обязаны проинформировать о возможных осложнениях, обычно упоминается только "небольшая температурка" хотя все может быть намного серьезнее. Делать или нет - это ВАШЕ ПРАВО.
MaSH@79

Сообщение Femina » 06 июл 2010, 20:37

Но столбняк, гепатит, если есть риск заражения, полиомелит, дифтерию, лучше все же сделать.
я не агитатор "ЗА" или "ПРОТИВ" , я просто мыслю логически и сопаставляю факты.
Femina

Сообщение MaSH@79 » 07 июл 2010, 09:59

Femina писал(а): я не агитатор "ЗА" или "ПРОТИВ" , я просто мыслю логически и сопаставляю факты.

+1
У меня такая же позиция. Я хочу чтобы мамочки думали прежде всего сами и всесторонне изучали вопрос вакцинации, а не слепо доверяли участковому педиатру которому нужно выполнить план.
MaSH@79

Сообщение Femina » 07 июл 2010, 13:38

Насчет туберкулеза и гепатита, могу сказать одно, разновидностей данных заболеваний N в n-ой степени, а прививки делаються только от одного вида.
Причем в нашей стране официально признана эппидемия туберкулеза.
Заставляет задуматься, не правда ли?
Femina

Сообщение МОВ » 07 июл 2010, 15:11

а про то что прививки делать можно только идеально здоровому ребенку.....никто из врачей и не вспоминает
жизнь слишком коротка, чтобы размениваться на мелочи

юридические услуги:
тел.: 0506151504
МОВ

Сообщение кАЛИНКА » 08 июл 2010, 08:05

МОВ писал(а):а про то что прививки делать можно только идеально здоровому ребенку.....никто из врачей и не вспоминает

+ 100
И не говорят что после болезни должен пройти как минимум 2 недели - 1 месяц чтобы организм восстановился. Меня поразила наша участковая врачиха :sh_ok: ну шо у вас типа температуры уже нет, а сопли то такое, у нас вкцины заканчиваются :sh_ok: Хорошо что новая педиатр к прививкам относится с пониманием, не хотите делать так пишите отказ.
Изображение
кАЛИНКА

Сообщение Седьмая » 08 июл 2010, 11:39

Отказаться от вакцинации родители имеют полное право.

Кому интересен мой опыт в данном вопросе, скажу, что я написала отказ на 4 листа, заведующая садика была мягко говоря в недоумении, пыталась меня отослать в СЭС к медсестре на лекцию, грозилась наказами МОЗ но я ей предложила ответить мне все письменно и конечно же зарегистрировать мое заявление. Не знаю :nez-nayu: повезло мне скорее всего но через три недели в садик пришла новая заведующая, должна сказать замечательная женщина (никаких цифр взносов не называлось, а только сколько сможете потому что все для ваших детей, и сейчас на каждом утреннике постоянно отчитывается перед родителями что и за сколько было куплено для детского садика), которая заочно со мной уже "была знакома" никаких проблем у меня не возникло, оформились быстро.
P.S. У нас не все прививки сделаны (нет ревакцинации АКДС (были серьезные осложнения) КПК и гемофилки) поскольку тяжело перенесли, скорее пережили третью АКДС.

Перечисленные ниже документы помогут грамотно составить отказ при поступлении в детский сад.

По-перше, щеплення, як й інші процедури (такі, як проба Манту, флюорограма, аналізи крові й т.і.), є видом медичної допомоги, від якої можна відмовитися:
Цивільний кодекс України:
• Ст.284. 3. Надання медичної допомоги фізичній особі, яка досягла чотирнадцяти років, провадиться за її згодою.
4. Повнолітня дієздатна фізична особа ... має право відмовитися від лікування.
Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину):
• Ст.5 Будь-яке втручання у сферу здоров'я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи. Відповідна особа у будь-який час може безперешкодно відкликати свою згоду.
• Ст.6 2. Якщо відповідно до законодавства неповнолітня особа є недієздатною давати свою згоду на втручання, таке втручання може здійснюватися тільки із дозволу її представника.
По-друге, щеплення є методом профілактики, і притім досить ризикованим:
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я":
• Ст.42 Ризиковані методи ... профілактики ... визнаються допустимими, якщо вони ... застосовуються за згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта
• Ст.43 Згода інформованого пацієнта необхідна для застосування методів ... профілактики ... Щодо пацієнта, який не досяг віку 15 років, медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників.
По-третє, можливість відмови від щеплень безпосередньо обговорена законом:
Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
• Ст.12 Повнолітнім дієздатним громадянам профілактичні щеплення проводяться за їх згодою... Особам, які не досягли п'ятнадцятирічного віку..., щеплення проводяться за згодою їх батьків. Особам віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяти років профілактичні щеплення проводяться за їх згодою та за згодою батьків...
• Відомості про ... відмову від обов'язкових профілактичних щеплень підлягають статистичному обліку.
• Якщо особа та (або) її законні представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень, лікар має право взяти у них відповідне письмове підтвердження.
Відмова у прийнятті дитини до дитячого садка чи до школи без щеплень не законна. Хоча один із законів України й забороняє нещепленим дітям відвідувати дитячі установи:
Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
• Ст.15 Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється,
однак ряд інших законів (і в першу чергу Конституція, яка має найвищу юридичну силу - ст.8) установлює безумовне право на освіту для кожної дитини:
Конституція України:
• Ст.53 Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою.
Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004:
• доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту ... означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права;
Закон України „Про охорону дитинства":
• Ст.19 Кожна дитина має право на освіту.
Закон України „Про загальну середню освіту":
• Ст.2 ...забезпечення права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти;
• Ст.6 ...громадянам України незалежно від ...переконань... або інших ознак забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти ...
Закон України „Про дошкільну освіту":
• Ст.2 ... забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти;
• Ст.6 ... доступність для кожного громадянина освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти...
Закон України „Про освіту":
• Ст.3 Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державних навчальних закладах незалежно від ... світоглядних переконань...стану здоров'я та інших обставин.
• Ст.6 Основними принципами освіти в Україні є: доступність для кожного громадянина усіх форм і типів освітніх послуг, що надаються державою;
Перший Протокол до Конвенції про захист прав і основних свобод людини:
• Ст.2 Нікому не може бути відмовлено в праві на освіту.
Конвенція про права дитини:
• Ст.28 1. Держави-учасниці визнають право дитини на освіту, і з метою поступового досягнення здійснення цього права на підставі рівних можливостей вони, зокрема: ...а) вводять безплатну й обов'язкову початкову освіту.
Загальна декларація прав людини:
• Ст.26 1. Кожна людина має право на освіту. Початкова освіта повинна бути обов'язковою.
Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права:
• Ст.13 1. Держави, які беруть участь у цьому Пакті, визнають право кожної людини на освіту.
2.а) початкова освіта повинна бути обов'язкова;
b) середня освіта повинна бути відкрита і зроблена доступною для всіх шляхом вжиття всіх необхідних заходів.
Конвенція про боротьбу з дискримінацією в галузі освіти:
• Ст.1 1. ... вираження "дискримінація" охоплює всяке розходження, виключення, обмеження або перевагу за ознакою ... переконань ... яке має на меті або наслідком знищення або порушення рівності відношення в галузі освіти, і зокрема:
а. Закриття для будь-якої особи або групи осіб доступу до освіти будь якого ступеню або типу.
Крім того, ряд законів захищає громадян України від дискримінації, пов'язаної з переконаннями або станом здоров'я:
Конституція України:
• Ст.24 Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками ...переконань... або іншими ознаками.
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я":
• Ст.6 Кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає: ... и) правовий захист від будь-яких незаконних форм дискримінації, пов'язаних із станом здоров'я;
Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод:
• Ст.14(1) Здійснення прав і свобод гарантується без будь-якої дискримінації за ознакою ...переконань... або інших обставин.
Протокол N 12 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод:
• Ст.1 1. Здійснення будь-якого передбаченого законом права забезпечується без дискримінації за будь-якою ознакою, наприклад за ознакою ...переконань... або за іншою ознакою.
• 2. Ніхто не може бути дискримінований будь-яким органом державної влади за будь-якою ознакою, наприклад за тими, які зазначено в пункті 1.
Конвенція про права дитини:
• Ст.2 1. Держави учасники... забезпечують усі... права... без якої-небудь дискримінації, незалежно від стану здоров'я... дитини.
• 2. Держави-учасниці вживають всіх необхідних заходів для забезпечення захисту дитини від усіх форм дискримінації ... на підставі ... висловлюваних поглядів чи переконань дитини, батьків дитини, законних опікунів чи інших членів сім'ї.
Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину):
• Ст.1 Сторони цієї Конвенції захищають гідність і тотожність всіх людей та гарантують кожній особі - без дискримінації - повагу до її недоторканості та інших прав і основних свобод щодо застосування біології та медицини.
Загальна декларація прав людини:
• Ст.19 Кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань
Європейська соціальна хартія
• Ч.1 11. Кожна людина має право користуватися будь-якими заходами, що дозволяють їй досягти найкращого стану здоров'я.
Послідовність дій щодо влаштування вашої дитини до дитячого садка:
1. Знайдіть садок, який Вас влаштовує, та спитайте завідувачку, чи прийме вона нещеплену дитину за наявності у неї медичної довідки про можливість відвідувати садок?
2. Під час бесіди з завідувачкою садка, дізнайтеся, який вигляд звичайно має довідка-дозвіл, яку надають інші діти з цього садка. Бажано побачити довідки саме з Вашої поліклініки та як саме сформульовано дозвіл в інших дітей. Якщо це можливо, відскануйте або сфотографуйте стандартні довідки.
3. Домовившись із завідувачкою, потрібно отримати у МіськВНО скерування до цього садка. Майте на увазі при цьому, що відповідь "немає місць"не є приводом для відмови у влаштуванні до садка і може бути підставою для судового позову про порушення права на освіту.
4. Отримавши скерування, потрібно у поліклініці пройти встановлений медогляд для садка, який підтверджує, що дитина здорова.
5. Попросіть у свого педіатра (або у його начальника) завізувати довідку-дозвіл до дитячого садка (наприклад, написати у виписці чи на окремому аркуші "Дозволяється відвідувати дитячий колектив"), аргументуючи це конституційним правом на освіту та фактичним здоров'ям дитини. Якщо педіатр при цьому буде наполягати на тому, що нещеплена дитина не може відвідувати колектив за станом здоров'я, то можливо поставити питання про надання Вам лікарняного листа для догляду за дитиною. Якщо побачите, що розмова не вдається, слід переходити на письмове спілкування.
6. Якщо у підсумку Ви отримаєте дозвіл - можна подавати документи до дитячого садка. Якщо ж це не вдасться, можливо спробувати отримати дозвіл у якій-небудь приватній медичній фірмі, пройшовши там відповідний медогляд.
7. Якщо усі ці варіанти виявляться безрезультатними - можна писати листи до прокуратури, облдержадміністрації, Президента України, у яких стисло змалювати ситуацію та акцентувати увагу на вимозі захисту конституційного права дитини на освіту.
8. Наибільш ефективним шляхом у такому випадку є захист права на освіту через суд. Щоб подати позов до суду потрібно отримати з садка письмову відмову приймати Вашу дитину.

И еще, лучше правовым путем решать вопросы чем "проставлять" несделанные прививки. Исключение Манту :smu:sche_nie:
Никогда ничего не просите! Сами предложат и сами все дадут.
Седьмая

Сообщение S4astie » 13 июл 2010, 13:29

А у нас сегодня в садике на входе повесили объявление что без прививок посещать колектив заприщается :sh_ok: и непривитых в садик не примут :roll:
S4astie

Сообщение Femina » 13 июл 2010, 13:47

S4astie писал(а):А у нас сегодня в садике на входе повесили объявление что без прививок посещать колектив заприщается :sh_ok: и непривитых в садик не примут :roll:

"Не всему написанному нужно верить", как говорят в народе.
Не допустить непривитого ребенка в садик НИКТО НЕ ИМЕЕТ ПРАВА, потому, что это нарушает права ребенка на получения дошкольного образования.
Все статьи и законы приведены в предыдущих постах.
Femina

Сообщение S4astie » 13 июл 2010, 13:51

Femina писал(а):"Не всему написанному нужно верить", как говорят в народе.
Не допустить непривитого ребенка в садик НИКТО НЕ ИМЕЕТ ПРАВА, потому, что это нарушает права ребенка на получения дошкольного образования.
Все статьи и законы приведены в предыдущих постах.

Да спасибо, я читала темку только где взять время и нервы на все эти переписки?
S4astie

Сообщение Седьмая » 13 июл 2010, 14:03

S4astie писал(а):Да спасибо, я читала темку только где взять время и нервы на все эти переписки?

А зачем так усложнять? Если нужно оформиться в садик и время поджимает можно оформить медотвод от прививок например у невропатолога :a_g_a: и не обязательно в своей поликлинике по месту жительства, наблюдаться вы можете у любого врача, только опять же все правильно нужно оформлять записи в вашу карточку (должна быть на руках), печати, "назначенное" лечение и т.п.

Подборка законодательства для тех у кого есть время и силы, а главное желание отстаивать осознанную, обдуманную позицию.
Никогда ничего не просите! Сами предложат и сами все дадут.
Седьмая

Сообщение Femina » 13 июл 2010, 14:18

S4astie писал(а):
Да спасибо, я читала темку только где взять время и нервы на все эти переписки?

На этот вопрос я вам ответить не могу.
Но если вы хотите оформить ребенка в садик, почему бы и не устроить переписку.
Femina

Сообщение MaSH@79 » 13 июл 2010, 18:30

Для тех кто уже посещает садик и кого начали пресовать и пугать недопуском предложите чтобы вам об этом сообщили письменно :a_g_a: могу поспорить что сразу отстанут :mrgreen:
MaSH@79

Сообщение Femina » 13 июл 2010, 20:58

MaSH@79 писал(а):Для тех кто уже посещает садик и кого начали пресовать и пугать недопуском предложите чтобы вам об этом сообщили письменно :a_g_a: могу поспорить что сразу отстанут :mrgreen:

И в письменном ответе, обязательно дали ссылки на законодательные акты, в соответствии с которыми они не могут принять вашего ребенка в садик, тогда точно отстанут :twisted:
Femina

Реклама?

Сообщение Femina » 26 июл 2010, 21:30

Не давеча, как сегодня, проезджала по пр. Воранцова и мое внимание привлек бигборд, расположенный не далеко от съезда с нового моста.
Самый обычный, казалось бы бигборд, на котором изображены зайчики, мишки, собачки....детские игрушки...НО ...поражает под ними надпись "корь", "дифтерия", "гепатит"...читаем далее и в конце бигборда видим большую надпись "Вакцинація єдиний способ захиститися від хвороб"...вообщем что-то в этом роде.
И что это получается, что кто-то для того чтобы привлечь как можно больше людей к вакцинированию прибегает....ммм...к рекламе...или нет...к пропаганде, старой, доброй пропаганде....или....надо подумать.
Последний раз редактировалось Femina 27 июл 2010, 20:49, всего редактировалось 1 раз.
Femina

Реклама?

Сообщение кАЛИНКА » 26 июл 2010, 21:47

Femina писал(а):...к пропаганде, старой, доброй пропаганде....

Однозначно :du_ma_et:
Изображение
кАЛИНКА

Уголовный закон наших соседей

Сообщение Femina » 12 авг 2010, 18:31

Вот читала уголовный кодекс Беларусии и у меня возник вопрос при их законах они, наверное не бояться вакцинации и не спорят о ней.
Их защищает государство.

Статья 162. Ненадлежащее исполнение профессиональных обязанностей
медицинским работником

1. Ненадлежащее исполнение профессиональных обязанностей
медицинским работником, повлекшее причинение пациенту по
неосторожности тяжкого или менее тяжкого телесного повреждения, -
наказывается штрафом, или лишением права занимать определенные
должности или заниматься определенной деятельностью, или
исправительными работами на срок до двух лет, или ограничением свободы
на тот же срок.
2. То же деяние, повлекшее по неосторожности смерть пациента либо
заражение ВИЧ-инфекцией, -
наказывается ограничением свободы на срок до пяти лет или
лишением свободы на тот же срок с лишением права занимать определенные
должности или заниматься определенной деятельностью или без лишения.
Femina

Сообщение Kusya » 30 янв 2011, 18:13

Вакцинация - это право, хочешь прививаешься, хочешь нет.
Kusya

Сообщение ***ЛИКА*** » 15 мар 2011, 14:59

Право, которое надо доказывать всем и вся.
***ЛИКА***

Пред.След.